Ungsbakad sötpotatis med stuvad fjällskivling

INGREDIENSER (TILL 2 PORTIONER)

  • 3-4 st mindre exemplar av stolt fjällskivling (hatten)
  • 2 sötpotatisar av lagom storlek
  • 1 lök
  • 1 dl havregrädde
  • 2-3 kvistar färsk timjan
  • olivolja
  • salt
  • peppar

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 200 °C. Skrubba och tvätta sötpotatisen. Nagga den med en gaffel och skär ett grunt kryss på toppen med en vass kniv. Ställ i mitten av ugnen i ca 1-1,5 timmar.
Rensa fjällskivningen och hacka grovt. Hacka löken. Stek svampen på hög värme utan olja tills den har ångat någon minut. Salta och peppra. Tillsätt en skvätt havregrädde och låt puttra lite till. Lägg i löken och 1-2 msk olivolja. Stek några minuter under omrörning och häll i resten av havregrädden. Låt puttra någon minut. Testa konsistensen på potatisen genom att använda en gaffel eller en trästicka. Dekorera med färsk timjan.