Pumpasoppa med marviol

INGREDIENSER

1 st lagom mellanstor butternut-pumpa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Rikligt med olivolja
Ca. 3 dl vatten
1-2 dl havregrädde
Blommor och frukter från en handfull kvistar marviol.


GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 220 grader. Dela pumpan på längden och rensa ur kärnorna. (Tips: Om du vill kan du tvätta av och spara dem - de går fint att rosta i ugn eller stekpanna och smakar supergott med lite salt på!). Skär bort pumpaskalet och dela köttet i lagom stora bitar. Rosta bitarna i mitten av ugnen, tills de får färg och blir mjuka. Hacka lök och vitlök. Fräs i rikligt med olja i en stor kastrull. Lägg i pumpabitarna, salta, peppra och stek allt i oljan en liten stund. Häll över i en matberedare/mixer och mixa tillsammans med vattnet till en slät smet. Häll tillbaks i kastrullen, värm upp igen och rör i så mycket havregrädde du tycker passar, beroende på hur krämig du vill ha din soppa. Eventuellt kan du tillsätta mer vatten. Smaka av med mer salt om det behövs. Nyp av blommor och frukter av marviol och strö över soppan innan servering.