Körvelfyllda ängschampinjoner

INGREDIENSER (2 PORTIONER):

  • 4 st fina ängschampinjoner (hatt och fot)
  • ½ lök
  • 2 körsbärstomater
  • ½ dl hackade körvelblad
  • ½ dl havregrädde
  • olivolja
  • salt
  • peppar


GÖR SÅHÄR:

Sätt ugnen på 175 grader. Skär av fötterna på alla champinjonerna. Spara 3 hattar.  Hacka fötterna och 1 hatt fint. Hacka löken. Stek lök och den hackade svampen (i en stekpanna) i olivolja med salt och peppar i ca 2 minuter på medelvärme. Sänk värmen och tillsätt havregrädde och hackad körvel. Blanda runt i stekpannan någon minut och tag av från plattan. 
Lägg svamphattarna på baklåtspapper. Ringla över olivolja och en nypa havssalt. Lägg stuvningen på hattarna. Dela tomaterna på mitten och lägg på toppen. 
Tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter. Servera med kalla körsbärstomater.