Hagtornsglögg

Inom alternativmedicinen används hagtorn än idag som medel för hjärtat. De verksamma ämnena stimulerar blodcirkulation och stärker hjärtmuskeln. Smaken passar bra till saft och gelé, så vi bestämde oss för att ta det konceptet vidare och gjorde alkoholfri glögg med hagtornsbär.

Ingredienser:

0,5 l hela tvättade hagtornsbär
1,5 l vatten
1,5-2 dl strösocker (efter egen smak)

2 st kanelstänger
2 st stjärnanis
1 bit pomeransskal
1 cm färsk ingefära
4 st tsk hela kardemummafrukter
7 st kryddnejlikor

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt puttra under lock på medelvärme tills bären tappat sin röda färg (ca 10-15 minuter). Låt sedan blandningen stå och dra ett tag, åtminstone en timme. Tappa upp och förvara på glasflaska. Servera varm, gärna med nötter i.