Dahl Palak på kirskål

INGREDIENSER

  • 1 gul lök
  • 1 halv röd chilifrukt
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 4 dl röda torra linser
  • 400 g krossade tomater (ca en burk)
  • Ca. 1 liter färsk kirskål (späda blad, inte för hårt packade)
  • 4 dl vatten
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk olja
  • Saft från en halv citron
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/2 tsk hela spiskumminfrön
  • 1(2 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk malen gurkmeja

 

GÖR SÅ HÄR:

Hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta. När oljan är varm, lägg i spiskumminfröna och stek dem några sekunder tills de poppar. Tillsätt lök, chili, ingefära och resten av kryddorna och stek på hög värme någon minut. Avsluta med att röra i vitlök och sänka temperaturen. Lägg sedan i linserna och stek under omrörning i någon minut. Häll i vattnet, kokosmjölken och de krossade tomaterna. Salta efter behag. Låt koka på medelvärme i ca. 15 min eller tills linserna blivit lagom mjuka. Tänk på att röra om då och då. Häll i citronsaften, lägg i kirskålen och koka utan lock tills bladen blivit lagom mjuka. Servera med ris.