N˚ 39 - Stolt fjällskivling

Passa på när du är ute och promenerar att slänga ett öga ängarna längs med vägen. Chansen är stor just nu att få syn på en stolt fjällskivling, som tornar upp sig över gräset. Vi har plockat massvis av den i år! Det bästa med stolt fjällskivling (förutom smaken) är att den är så lätt att hitta. Det blir recept på ugnsbakad sötpotatis med stuvad fjällskivling. Vi skickar imorgon kl. 15.

 

N˚ 37 - Marviol

Den här veckan handlar nyhetsbrevet om marviol - en vacker blomma med pepprig smak av senap. Blad, stjälkar och fruktbaljor är krispiga och kan skördas en bra bit in på hösten. Även blommor och rötter går att äta. Det blir recept på höstig och len pumpasoppa, toppad med blommor och små fruktskidor av marviol. Vi skickar imorgon kl. 15 - missa inte!

 

N˚ 36 - Karljohan

Det känns som att 2014 blivit ett riktigt ”karljohan-år”! Vi vet inte riktigt vad som krävs för att ett år ska få den utmärkelsen men vi kan i alla fall konstatera att det finns löjligt mycket svamp ute i skog och mark just nu. Det fullkomligt vimlar av soppar i allmänhet och karljohan - eller stensopp, som den egentligen heter - i synnerhet. Den här veckan blir det recept på långbakad karljohan - en riktigt höstig och mustig rätt. Utskicket kommer imorgon klockan 15!